FoodsKapsulProduk

SPIRULINIA

SUPERFOOD TERBAIK UNTUK SEMUA GENERASI

Spirulina merupakan sumber nutrisi alami yang paling lengkap jika dibandingkan dengan sumber nutrisi lain. Spirulina memiliki manfaat sebagai sumber nutrisi 100% alami dan makanan yang bersifat alkali. Spirulina memiliki kandungan nutrisi antara lain:

 

 1. 60 – 70% Protein
 2. 20 – 25% Karbohidrat
 3. 3 – 5% Lemak
 4. 5 – 8% Mineral dan vitamin
 5. 2 – 5% Air
 6. Pigmen

Secara umum Spirulina diperlukan oleh semua golongan usia mulai dar ianak-anak, dewasa hingga orang tua.

Ia memiliki keunggulan khasiat yang amat baik untuk kesihatan tubuh dan badan. Dimana ia dapat menstabilkan jumlah sel-sel darah merah, sel-seldarah putih dan hemoglobin.  Malahia dapat memenuhi khasiat nutrisi yang diperlukan dalam tubuh.

Selain itu, ia dapat mengurangi kesan yang tidak baik selepas dari kemoterapi, seperti pening/pusing kepala, kurang selera makan, sukar tidur, mual muntah, tenggorokan kering atau pun nervous.

Secara umum Spirulina diperlukan oleh semua golongan usia mulai dar ianak-anak, dewasa hingga orang tua. Ini kerana kebanyakan makanan yang dikonsumi oleh masyarakat kita sekarang banyak menyebab kanter kumpulnya toksid dalam badan, sehingga menimbulkan pelbagai penyakit seperti kronik, imuniti turun, fungsi organ menjadi lemah dan lain-lain.

Hal ini merupakan masalah besar di negara-negara maju kerana 60% penyebab kematian disebabkan oleh factor kekurangan zat-zat makanan.

Berikut adalah merupak anantara khasiat Spirulina:

 1. Meningkatkan aktiviti anti-virus
 2. Menurunkan kadar kolesterol
 3. Menurunkan risiko serangan penyakit kronik
 4. Meningkatkan daya tubuh
 5. Mengurangkan keracunan pada organ tubuh
 6. Meningkatkan jumlah mikroba lactobacillus yang terdapat di dalam usus
 7. Mempercepatkanpenyembuhanluka
 8. Mengatasimasalahkekuranganzat/mineral
 9. Mengurangipenderitaanakibatradiasi

Spirulina Kapsul keluaran HPA International ini merupakan “superfood ”yang baik untuk semua lapisan umur. InsyaAllah dengan izin-Nya herba ini mampu menyembuhkan penyakit anda.

Dapat kansekarang di Radix Hallmart yang terdekat (berhampiran.

Dapatkan Harga Spesial dan Peluang Usaha Jika Anda Bergabung Menjadi Member HPA, Info dan Pemesanan : sms/wa:Ali Hasan 08112651161

T

Tags
Show More

Related Articles

1 thought on “SPIRULINIA”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close